Veelgestelde vragen


Veelgestelde vragen


--- For your High Quality hair ---

Clip-in hair extensions zijn hair extensions die u op ieder moment kunt dragen, maar ook gemakkelijk en snel kunt verwijderen. De hair extensions zijn snel en makkelijk in te brengen waardoor u binnen enkele minuten vol, lang haar heeft. Wilt u de hair extensions dragen voor een feestje? Dat kan. Wilt u de hair extensions elke dag dragen? Kan ook!

1. Het verschil tussen clip-in en flip-in hair extensions

1.1 Clip-in hair extensions
Clip-in hair extensions worden per set geleverd. Een set bestaat uit meerdere (7) banen haar met daaraan clipjes. Deze clipjes kunt u bevestigen in uw eigen haar. Clip-in hair extensions beschadigen uw eigen haar niet, mits ze juist aangebracht worden. Voor een uitgebreide beschrijving van clip-in hair extensions kunt u een kijkje nemen bij de productomschrijving.

​1.2 Flip-in hair extensions
Flip-in hair extensions worden als één volledige haarverlenging geleverd. De flip-in hair extensions bestaan uit maximaal 3 banen haar die aan elkaar gemaakt zijn. Aan beide zijden van de banen zit een onzichtbare, maar sterke, draad bevestigd. U schuift de flip-in makkelijk om uw hoofd en zorgt er voor dat deze net onder de bolling van uw schedel komt te zitten. Nu kunt u, met een puntkam, uw eigen haren over de flip-in 'flippen'. Uw haar is binnen de kortste keren lang en vol. En dat zonder uw eigen haar te beschadigen! 

3. Waar komen de hair extensions vandaan?

Onze hair extensions komen bij een groothandel vandaan, die ze rechtstreeks uit Brazilië laat komen. De hair extensions zijn van hoogwaardig kwalitatief 100% Braziliaans remy human hair. Dat is haar dat ter plekke geschonken wordt door haardonors. In de fabriek in Brazilië wordt het haar in haarmatten geweven. Hierna worden de clipjes bevestigd. Quality for Beauty checkt altijd de kwaliteit van het haar voordat we het doorsturen naar uw adres. 

4. Wat is remy hair?

Remy hair is haar waarbij de haarschubben allemaal dezelfde kant op staan, zoals ook bij natuurlijk haar het geval is. Daarnaast dienen de haren zelf allemaal van 'boven naar beneden' te gaan voordat ze geweven worden in haarmatten. Last but not less: de haarschubben dienen compleet intact te zijn. Het mag niet (voor) bewerkt zijn met siliconenlagen of keratinelagen.

5. Hoe lang zijn de clip-in hair extensions te gebruiken?

De clip-in hair extensions zijn langer dan één jaar te gebruiken. Het ligt er natuurlijk wel aan hoe vaak u ze draagt en hoe u ze verzorgt. Let hierbij wel op dat u deze niet vaak behandeld met styling tools, gezien de kwaliteit van het haar dan sneller achteruit kan gaan. Dit komt omdat hair extensions geen natuurlijk voeding meer krijgen vanuit haarzakjes. We adviseren ze altijd goed te verzorgen; een belangrijke factor om de levensduur van de clip-in extensions te verlengen, is door deze een diepe conditioner te geven. Indien u de clip-in hair extensions 3 tot 7 dagen per week wilt dragen, adviseren wij u deze één keer per week een conditioner te geven. Wat ook kan helpen om uitdroging te voorkomen, is de extensions één keer per twee weken een nacht te conditioneren met een kleine hoeveelheid Argan Olie of een herstellend haarmasker.

6. Kan er gezwommen worden met clip-in hair extensions?

Wij raden het af om te zwemmen met clip-in hair extensions, maar mocht het toch een keer voorkomen dan adviseren wij dat u uw haar in een vlecht draagt. Het is het beste voor het haar wanneer het niet met chloor- of zeewater in contact komt, net zoals dat voor uw eigen haar geldt. Ook hierbij geldt dat hair extensions geen natuurlijke voeding vanuit haarzakjes krijgen, dus voor langdurig gebruik is het beter ze niet te dragen wanneer u (kopje onder) gaat zwemmen.

7. Hoe wordt de lengte van de clip-in hair extensions gemeten?

De krullende hair extensions zullen korter lijken dan de stijle hair extensions. Dit komt omdat het haar 'uitgerekt' wordt om de lengte te bepalen en krullen weer 'terug springen' in originele vorm. Zie deze pagina voor de lengte maten.
8. Hoe zit het met de levering en levertijd?

Wij proberen de verzending van clip-in hair extensions naar uw adres binnen 10 werkdagen te realiseren. Omdat wij de hair extensions 'custom made' in Brazilië per order laten maken, kan dit wat langer zijn. Alleen al het transport vanuit Brazilië neemt al snel een week in beslag. 

We verzenden altijd aangetekend waardoor de verzendkosten wat hoger liggen, maar zowel u als wij er zeker van zijn dat het pakketje aankomt. 

Mocht uw afleveradres gewijzigd worden na het plaatsen van de bestelling, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op via info@qualityforbeauty.com. Wij kunnen, in ieder geval de eerste 5 werkdagen, uw aflevergegevens nog aanpassen. Mocht de bestelling al met de Nederlandse koerier vertrokken zijn naar uw adres, dan kunnen wij helaas niks meer voor u betekenen. Extra kosten die hieruit voorttreden zijn dan ook voor de koper.

9. Kan ik mijn clip-in hair extensions ruilen of retourneren?

Alle single drawn clip-in hair extensions, één kleur, kunnen binnen 14 dagen retour aangeboden worden (vanaf de dag van ontvangst van uw bestelling). Wat u hiervoor dient te doen:
- Laat ons weten dat u een retourmelding wilt doen per e-mail naar info@qualityforbeauty.com;
- Wij sturen u een retourformulier terug, dat ingevuld dient te worden;
- Stuur ons het product en het ingevulde retourformulier binnen 14 dagen retour naar: 
Quality for Beauty
Pearl Buck-Erf 172
3315BE Dordrecht

De single drawn clip-in hair extensions zijn alleen te ruilen indien ongebruikt, onbehandeld en onbeschadigd. De aanhangsels (evt. elastiekjes en/of kaartjes) mogen niet verwijderd zijn en de hair extensions mogen niet van elkaar zijn losgehaald. Gepersonaliseerde items, zoals meerdere kleuren toegepast op één set extensions, kunnen niet geruild en/of geretourneerd worden.

De double drawn clip-in hair extensions mogen niet geruild worden. Dit omdat double drawn clip-in extensions maatwerk zijn. Gepersonaliseerde items kunnen niet geruild en/of geretourneerd worden. Zie deze pagina voor meer informatie over het herroepingsrecht en retourneren.

​10. Waar bezorgen jullie?

​Wij bezorgen de clip-in hair extensions in Nederland, België, Luxemburg en Duitsland.

11. Hebben jullie ook een winkel?

Nee, wij hebben geen winkel. Wij bieden onze clip-in hair extensions alleen online aan in onze webshop, omdat wij al onze bestellingen op maat voor u laten maken. Wij hebben geen fysieke winkel of bezoekadres, en door deze werkwijze ook geen voorraad. Elke clip-in hair extensions wordt op bestelling gemaakt. Hierdoor kan de verzending langer duren dan aangegeven.12. Hoe moet ik mijn clip-in extensions verzorgen?

In principe verzorgt u uw clip-in hair extensions hetzelfde als uw eigen haar. Ben er voorzichtig mee.

12.1 Wassen
Wij adviseren om de clip-in hair extensions niet vaker dan 1x per week te wassen. Minder mag, graag zelfs. Was het haar hetzelfde als dat u uw eigen haar wast, maar gebruik een verzorgende shampoo en gebruik altijd een verzorgende conditioner en/of haarmasker. Daarnaast raden wij aan om één keer per week uw haar te conditioneren met een diepherstellend haarmasker, conditioner of Argan Olie. Dit zorgt ervoor dat de hair extensions gezond bljiven en niet droog worden.

​12.1.1 Instructies voor het wassen van clip-in hair extensions

 • ​Borstel de hair extensions voorzichtig met een borstel speciaal voor hair extensions. Begin bij de punten en werk langzaam en voorzichtig naar boven;
 • Maak het haar nat met lauw/warm water;
 • Gebruik een shampoo met lage PH (vochtinbrengend);
 • Wrijf niet te hard tijdens het wassen! Masseer zachtjes;
 • Spoel het haar weer uit;
 • Gebruik een conditioner of een haarmasker;
 • Spoel het haar weer uit;
 • Gebruik een leave-in conditioner, een serum of Argan Olie. Gebruik een beetje, anders kan het lijden tot ophoping of vettig haar;
 • Knijp het overtollige water uit de hair extensions en wikkel (of leg) ze in een handdoek;
 • Kam ze voorzichtig uit en laat het haar op een natuurlijke wijze drogen;
 • Krullende hair extensions kunt u in de tussentijd nog 'helpen' te krullen, door de krul er weer zachtjes in te knijpen.

12.2 Borstelen
Gebruik altijd een kam of borstel speciaal voor hair extensions, omdat normale borstels en/of kammen het haar sneller beschadigen. Borstel krullende hair extensions niet te vaak. Als u het toch wilt borstelen, gebruik dan deze speciale hair extensions borstel.

12.3 Verven
Hair extensions mogen geverfd worden, maar wij raden aan om uw eigen haar in de kleur van de hair extensions te verven. Dit omdat de hair extensions speciaal voor u op order geverfd worden in de juiste kleur(en), en veelvuldig verven van hair extensions kan ervoor zorgen dat het haar beschadigd. Nogmaals: hair extensions krijgen geen natuurlijke voeding meer uit haarzakjes. Wilt u het haar toch verven, doe dit dan alleen van licht naar donker, met minder dan 3% waterstofperoxide.

12.4 Styling tools
​​U mag styling tools gebruiken, maar wij raden u aan altijd een heat protector spray of serum te gebruiken voor het stijlen van uw hair extensions. U kunt stijle hair extensions krullen met een styling tool. U kunt krullende hair extensions ook bewerken met styling tools, maar ben voorzichtig: de natuurlijke krul kan haar vorm kan verliezen bij (over)verhitting.

12.5 Slapen met clip-in hair extensions
Wij raden aan om de clip-in hair extensions te verwijderen voor het slapen.